HOME

O Bahá'í vjeri


Kuća bogoštovlja u Indiji
 

BÁB

BAHÁ'U'LLÁH

'ABDU'L-BAHÁ

BAHÁ'Í ADMINISTRACIJA

BAHÁ'Í HRAMOVI

BAHÁ'Í SIMBOLI

OSNOVNA NAČELA

JEDNOST ČOVJEČANSTVA

JEDNOST RELIGIJE

SVJETSKI MIR

BAHÁ'Í SPISI

BAHÁ'Í MOLITVE

BAHÁ'Í ZAKONI

KAKO POSTATI BAHÁ'Í?

 

Jednost čovječanstva - Misija Bahá'u'lláha

Raznolikost Bahá'í zajednice

Bahá'u'lláh je smatrao ostvarenje organskog jedinstva čitave ljudske rase svrhom Njegove Objave.

Ovo jedinstvo se podudara sa stupnjem zrelosti čovječanstva, i zahtjeva shvaćanje da je sve ljude stvorio jedan Stvoritelj i da svi pripadamo jednom domu. Različitosti boje i rase su kao raznolikosti cvijeća u vrtu. One bi trebale biti uzrokom ljepote i čari radije nego sukoba i razdvajanja. Istinski Vrtlar je Bog, a ovaj svijet je poput vrta. Svako ljudsko biće je poput cvijeta kojeg je posadio Vrtlar. Bog voli svaku biljku koju je posadio i brine se za svaku od njih. Stoga, mi moramo voljeti jedni druge.

Bahá'í u Južnoj Americi
Bahá'í u Južnoj Americi

Bahá'u'lláh kaže: "Vi ste plodovi jednog stabla i lišće jedne grane." Čovječanstvo je poput stabla. Crna, crvena, bijela i smeđa rasa su sve lišće istog stabla. Mi svi moramo postati ujedinjeni, jer "tako snažno je svjetlo jedinstva da može obasjati cijelu zemlju."

Bahá'u'lláh kaže: "Zatvorite svoje oči za rasne razlike i dočekajte sve svjetlom jedinstva." "Dobrobit čovječanstva, njegov mir i sigurnost nedostižni su sve dok se njegovo jedinstvo čvrsto ne uspostavi." "Vi boravite u jednom svijetu i stvoreni ste kroz djelovanje Jedne Volje. Blagoslovljen je onaj koji se druži sa svim ljudima u duhu potpune ljubaznosti i ljubavi."

Bahá'í u Japanu
Bahá'í u Japanu


Copyright (c) 2002 Bahá'í vjerska zajednica
Sva prava pridržana

webmaster