HOME

O Bahá'í vjeri


Kuća bogoštovlja u Indiji
 

BÁB

BAHÁ'U'LLÁH

'ABDU'L-BAHÁ

BAHÁ'Í ADMINISTRACIJA

BAHÁ'Í HRAMOVI

BAHÁ'Í SIMBOLI

OSNOVNA NAČELA

JEDNOST ČOVJEČANSTVA

JEDNOST RELIGIJE

SVJETSKI MIR

BAHÁ'Í SPISI

BAHÁ'Í MOLITVE

BAHÁ'Í ZAKONI

KAKO POSTATI BAHÁ'Í?

 

Bahá’í spisi

Božja Ljubav

O, Sine Čovjeka!

Skrivenu u Mom pradavnom biću i u drevnoj vječnosti Moje biti, nosio sam Svoju ljubav za tebe; stoga te stvorih, urezah u tebe Svoju sliku i otkrih ti Svoju ljepotu.

(iz Skrivenih riječi Bahá’u’lláha)

Istinski vjernik

Budi darežljiv u blagostanju i zahvalan u bijedi. Budi dostojan povjerenja svog susjeda i gledaj ga vedrim i prijateljskim okom. Budi blago siromahu i opomena bogatome, odgovori na vapaj bijednika i sačuvaj nepovredivost svoje prisege. Budi pošten u svom sudu i pažljiv u govoru. Ne budi nepravedan ni prema kome, a blagost pokaži prema svima. Budi poput luči onima koji hode u tami, radost nesretnicima, more žednima, luka očajnima, i podrži i obrani potlačenu žrtvu. Neka čestitost i poštenje krase sva tvoja djela. Budi utočište strancu, melem onom koji pati, moćna utvrda bjeguncu. Budi oko slijepome, a zvijezda vodilja stopama zabludjeloga. Budi ures na licu istine, kruna na čelu vjernosti, stup hrama pravičnosti, dah života tijelu čovječanstva, stijeg vojskama pravde, lučonoša nad obzorjem vrline, rosa tlu ljudskog srca, arka na oceanu spoznaje, sunce na nebu dobrote, dragulj u dijademi mudrosti, sjajno svjetlo na nebeskom svodu svoje generacije, plod na stablu poniznosti.

(iz knjige Ulomci iz spisa Bahá’u’lláha)

Zato se trudite da vaša djela dan za danom mogu postati prekrasne molitve.Okrenite se Bogu i uvijek činite ono što je ispravno i plemenito. Obogatite siromašne, podignite pale, utješite žalosne, iscijelite bolesne, umirite prestrašene, spasite ugrožene, nadu pružite očajnima, zaklonite potrebite.

To je djelo istinskog bahá’ía.

(‘Abdu’l-Bahá u Pariškim govorima)

Bahá'í jedinstvo

Svatko u drugome vidi Božju ljepotu koja se odražava u duši i kada pronađu tu zajedničku točku, bivaju privučeni jedan drugome u ljubavi... Ova ljubav dovest će do ostvarenja istinskog sklada, temelja pravog jedinstva.

(‘Abdu’l-Bahá u Pariškim govorima)


Više o Bahá’í vjeri možete saznati iz besplatnih pamfleta o kojima možete više saznati sljedećoj stranici. Oni su izvor osnovnih informacija o vjeri i sadrže spise Središnjih Osoba vjere.

Pamfleti su dostupni odmah u Adobe PDF formatu. Provjerite linkove na narudžbenici. Ako niste upoznati s PDF formatom kontaktirajte web stranice Adobe Corp.

Dohvatite Acrobat Reader!


Copyright (c) 2002 Bahá'í vjerska zajednica
Sva prava pridržana

webmaster